Bild
Nästa artikel
NYHETER

Årets campingföretagare utsedd

Publicerad 7 april 2016 (uppdaterad 7 april 2016)
Igår kväll hölls campingbranschens årliga gala och SCR delade ut priser till ett antal stolta aktörer i branschen. Kolla in vilka campingplatser som fick priserna!

– Vår bransch har haft en stark tillväxt under många år. På denna gala vill vi lyfta fram människorna bakom Sveriges största semesterboende och de imponerande siffrorna genom att visa på vilket fantastiskt jobb de gör. Både för den lokala turismen och för Sverige i stort, säger Eva Werkelin, ordförande SCR Svensk Camping. 

SCR Svensk Camping är branschorganisation för Sveriges camping- och stugföretagare. I veckan samlades campingföretagare från hela landet för årskonferens i Mora. En bransch i stadig tillväxt och med ökande antal gästnätter diskuterade ledarskap och framtidsfrågor. Konferensen avslutades igår kväll med galamiddag och prisutdelning. 

Här följer pristagarna:

Årets campingföretagare är Jack och Carola Rydberg, Malmköpings Bad & Camping. 
De får priset för att de tagit en mindre campingplats och utvecklat den till en året-runt-anläggning med ökad omsättning och en femdubbling av gästnätterna.

Årets innovatör är Sudersand Resort på Fårö som prisas för att investeringar gjorda i anläggningen, som till exempel vattenrening, även kommit de närboende till nytta.

Årets marknadsförare är Västra Kajen i Piteå. De tilldelas priset för en tydlig målgruppsanalys som resulterat i ökad beläggning. De har konsekvent låtit investeringar och marknadsföring samspela mot ett noga utvalt gästsegment.

Årets ledare är Catrin Sörenson, vd Kronocamping Saxnäs/Öland Camping & Stugby. Hon prisas för sitt ledarskap som får personalen att känna delaktighet och ansvar för sina delar i företaget.

Årets branschförflyttare är Martin Örnroth och Silverbullet film. De får priset för att de genom ett systematisk och gediget arbete lyckats fånga essensen i campingsemestern och samtidigt presenterat den på ett nytt sätt.

Årets unga företagare, stipendiet ”Tummen upp”, gick till Angelica Strömqvist, Getteröns Camping i Varberg, för att hon vuxit med sin arbetsuppgift och med ett positivt tankesätt och ett klart gästfokus, inte anser något vara omöjligt.

Priserna består av glasskulpturer designade av Maria Pettersson och tillverkade på glasbruket Bergdala Studioglas.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.