Genrebild

Nästa artikel
Anderstorp väcks till liv igen
NYHETER

Anderstorp väcks till liv igen

Publicerad 22 september 2019 (uppdaterad 22 september 2019)

Genrebild

Anderstorp har en speciell plats i många motorintresserades hjärtan och till sommaren 2020 kommer känslorna att kunna återupplivas när Racingserien DTM kommer till Sverige.
1970-talet luktade bensin. 100 oktan till och med. V8:orna mullrade och var åtråvärda för de med lite större plånbok. På världskända Anderstorp tävlades det och sex formel 1–lopp avgjordes där. Nu är det dags igen när Racingserien DTM, Deutsche Tourenwagen Masters, som är ett av världens största mästerskap för touring car-bilar, kommer till Sverige för första gången någonsin sommaren 2020. Närmare bestämt den 12-14 juni. I år doftar det från fabrikat som Audi, BMW och Aston Martin som med motorer på 600 hästkrafter ska återuppliva mullret på den småländska mossen. För självklart ska det bli på Anderstorp. Den småländska banan kommer därmed att genomföra såväl sitt som landets första internationella bilracingevenemang sedan FIA World Touring Car Championship (WTCC) gästade anläggningen i juli 2007.

DTM har sedan serien startades 1984 utvecklats till en av världens i särklass snabbaste och mest konkurrenskraftiga racingserier som hittills kört drygt 500 lopp. 

– Det här ger oss förutsättningar att hamna på världens motorsportskarta igen. Vi kommer samla alla möjliga resurser för att erbjuda ett lyckat evenemang, säger Anton Sjödell (M), 1:e vice ordförande kommunstyrelsen i Gislaveds kommun, i ett uttalande.

– Vi är otroligt stolta över att få vara med och ta ett mästerskap som DTM till Sverige och den svenska motorpubliken, säger Carry Mårtensson, ordförande Anderstorp Racing Club, i ett pressmeddelande.

DTM-serien har sina rötter i Tyskland och är väl förankrad i den tyska motorindustrin som förutom deltävlingar i Tyskland nu återfinns i länder som Italien, Storbritannien, Belgien och Japan. Till den sviten ska nu läggas en historisk deltävling i svenska Anderstorp som håller den fjärde av totalt tio deltävlingar under 2020.

– Jag är väldigt glad och stolt över möjligheten DTM ger Anderstorp och kommunen. Det här ger oss förutsättningar att hamna på världens motorsportskarta igen. Vi kommer samla alla möjliga resurser för att erbjuda ett lyckat evenemang, säger Anton Sjödell (M), 1:e vice ordförande kommunstyrelsen i Gislaveds kommun, i ett uttalande.

(i enlighet med krav från Wikimedia är här länk till bildkälla: https://www.flickr.com/photos/mattbuck007)

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.