Nästa artikel
Aluminium, fyrkantig och självförsörjande, det här är Living Vehicle
NYHETER

Aluminium, fyrkantig och självförsörjande, det här är Living Vehicle

Publicerad 29 januari 2020 (uppdaterad 30 januari 2020)
Då och då presenteras något som avviker från det traditionella men då inte sällan som konceptfordon. Living Vehicle är en spännande husvagn som finns att köpa, åtminstone i USA.
The Luxury of Ultimate Freedom, det är rubriken på Living Vehicles hemsida där denna 8,5 meter långa ovanliga husvagnen presenteras. Ytterligare dryga metern när draget räknas med. Idén är att presentera en 20 kvadratmeter stor husvagn i harmoni med alla tänkbara miljökrav, ett helt självförsörjande boende som inte ska kräva yttre energikällor och inte heller producera något avfall. Detta ska vara möjligt med ordentligt tilltagna solpaneler men själva vagnen lär ändå kräva en del vid tillverkningen. Helt sann är inte denna beskrivning för i de tekniska specifikationerna står att det finns en propangastank vilket ändå inte ändrar inriktningen.

Den är nästan lika speciell som Airstream men med en helt annan inriktning. Här är det fyrkantigt, stora fönsterytor och även en terass. Chassit beskrivs som konstruerat för tuffa tag och däcken valda med detta som utgångspunkt. Men med ett stort men. Det ska vara lyxigt. Allt är dock i aluminium, även chassit. Men det är för den skull ingen lätt vagn, det som skulle kunna kallas tjänstevikt är 4 300 kilo medan totalvikten anges till 5 400 så en batteridriven elbil blir nog ingen lämplig dragbil.

Sovrummet är utformat för att vara en lyxig personlig fristad skriver Living Vehicle. På en 25 centimeter tjock minneskummadrass och genom ett exklusivt takfönster från Starview ska man fullt ut kunna njuta av naturen. Annars får man njuta av något spännande på den 70 tum stora TV:n med surroundljud, som Living Vehicle menar, gör att sovrummet förvandlas till en privat hemmabio.

Inte heller badrummet i spa-stil ska gå av för hackor. Duschen är drygt 90 x 90 centimeter och även här kan man skåda genom takfönstret. Lyxen skapas med valnötsträ och andra högklassiga material. Givetvis finns det även plats för en tvättmaskin.

Kök med köksö hör inte heller till vanligheterna i en husvagn. Det av en kock designade köket har förstås ett solpanelsdrivet 254 liter stort kylskåp och räcker inte det finns ett på 353 liter som tillval. Vill man finns även en diskmaskin som tillval men när det gäller spisen är den en mer konventionell trelågig version.

Salongen är även den något utöver det vanliga. Riktigt stora fönster och skjutdörr till terassen ska ta naturupplevelsen med camping till en ny nivå. Jo, så beskrivs det och det kan man förstås ha synpunkter på men det kan inte nog understrykas att vi har att göra med en mycket speciell husvagn. Vad sägs om de förslag på aktiviteter på terassen som Living Vehicle har, Yoga, matplats, grillning ska vara möjligt då terassen ska kunna bära 750 kilos vikt.

Här hittar du deras hemsida.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.