Nästa artikel
Alphavan vann “Red Dot Award: Best of the Best” i kategorin produktdesign
NYHETER

Alphavan vann “Red Dot Award: Best of the Best” i kategorin produktdesign

Publicerad 31 mars 2021 (uppdaterad 31 mars 2021)
Alphavan är en tysk husbilstillverkare som fått Red Dot Awards pris i kategorin Product Design 2021. Red Dot är en av världens mest välrenommerade priser och får årligen in cirka 18 000 ansökningar från designproffs i 60 länder.

Alphavans mål är att etablera ett nytt och innovativt premiumfabrikat inom kategorin plåtisar, en kategori mindre husbilar som vunnit framgångar under senare år. Det är framför allt dessa som stått för den exempellösa ökningen av försäljningen som man kan se i många länder, inte minst i Tyskland. Med fokus på material med låg vikt klarar sig Alphavan väl under en totalvikt på 3.5 ton och är byggd på det längsta chassit av Mercedes-Benz Sprinter med det extra höga taket och erbjuder en rad utrustningsalternativ.

– Vi är extremt glada för att ha fått priset för designen som övertygade de professionella och kräsna experterna. Priset ger oss motivation att fortsätta med vår lyckade design och innovativa lösningar på Alphavan, säger Stefan Krause, en av grundarna av Alphavan och ansvarig för designen.

Med ett nytt material, Vunder Tech, möjliggörs ett nytt framtissyftande designspråk i interiören där rundade hörn och enkelgjutna ytor integrerats med olika tekniska system samt lång hållbarhet. Den innovativa utformningen av bakpartiet med det som kallas FlexPort är tilltalande både för ägare med stor och skrymmande utrustning som e-cyklar eller motorcyklar samt familjer som vill kunna skapa ett extra sovrum. Även ägare som behöver  ett flexibelt alternativ till sina anställda på affärsresor har glädje av löningen. Energikonceptet med ett Li-Ion-batteri och en solpanel säkerställer oberoende från naturgas och därmed mer frihet och flexibilitet.

Priset Red Dot delas ut årligen och ges i tre kategorier, Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Brands & Communication Design och Red Dot Award: Design Concept.

Kolla in Alphavans video på modellen!

Här hittar du Alphavans hemsida.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.