Bild
Nästa artikel
NYHETER

Alde+ Truma = sant!

Publicerad 14 mars 2018 (uppdaterad 19 mars 2018)
Från och med april 2018 går det att integrera Alde-värmaren Compact 3020 HE i Trumas i Net system vilket ger Alde-ägare tillgång till appstyrning av bland annat luftkonditionering och Trump Level Control.

Från och med april 2018 kan du integrera Alde compact 3020 HE med ny manöverenhet i Truma iNet System. Det du behöver göra är att ansluta värmaren till iNet Box.

Det här är framför allt intressant för campare som använder eller vill kunna använda en Truma-klimatanläggning eller Truma LevelControl. Nu kan alla enheter manövreras via iNet System: styra värmaren och klimatanläggningen, använda klimatautomatiken och kontrollera gasolmängden – allt via appen.

Den nya versionen av Truma App är tillgänglig från och med mars 2018 men det är viktigt att redan nu avaktivera den automatiska uppdateringsfunktionen.

Hittills har Truma App-användare kunnat ladda ned nya versioner på sin smartphone och har sedan haft två månader på sig att uppdatera iNet Box med den nya fasta programvaran via Bluetooth. I och med den aktuella uppdateringen har Truma varit tvungna att upphäva den här regeln på grund av projektets komplexa natur. Det betyder att tidsfönstret på två månader inte gäller för den här versionen. Du måste uppdatera iNet Box med den nya fasta programvaran samtidigt som du uppdaterar appen.

Användare som har ställt in automatiska uppdateringar i Truma App ska avmarkera det alternativet och byta till manuella uppdateringar. Då kan du själv bestämma när du vill genomföra uppdateringen. I annat fall uppdateras appen automatiskt. Om det inte finns någon Bluetooth-anslutning till din iNet Box vid den här tidpunkten går det inte att uppdatera den fasta programvaran. Då fungerar inte iNet Box förrän den har uppdaterats med den nya fasta programvaran. Det här är särskilt relevant för campare som har parkerat fordonet utanför Bluetooth- räckvidden och vill använda iNet System. För kommande versioner gäller tidsfönstret på två månader igen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.