Nästa artikel
Airstream klimatkompenserar med 118 405 träd
NYHETER

Airstream klimatkompenserar med 118 405 träd

Publicerad 18 februari 2021 (uppdaterad 18 februari 2021)
Airstream och den amerikanska organisationen National Forest Foundation (NFF) har ingått ett samarbete kallat Caravan to Carbon Neutral initiative. Det uppges av Airstream vara branschens första initiativ för att kompensera dragbilens koldioxidutsläpp.

Trots att camping brukar beskrivas som ett av de miljövänligaste semesteralternativen tar Airstream ytterligare ett initiativ för att minska campinglivets koldioxidutsläpp genom att tillsammans med NFF plantera uppskattningsvis 118 405 träd. Träden beräknas ta upp motsvarande den mängd koldioxid som genereras under det första årets körning av alla nya Airstream husvagnar och husbilar  tillverkade under 2021 samt de koldioxidutsläpp som genereras under tillverkningen.

Beslutet tas mot bakgrund av att Airstream förra året genomförde en kundundersökning som visade att 96 procent av dessa var oroade över situationen i naturen.

– Airstreams användare har en symbiotisk relation med naturen och miljön. Det här initiativet ger en innovativ lösning för Airstreamköpare som vill neutralisera deras uppskattade avtryck gällande koldioxidutsläpp och bidra till en bättre värld, säger Bob Wheeler, Airstream President och VD.

Att det blivit just 118 405 träd har räknats fram med hjälp av den beräknade försäljningen under 2021, studier om användningsgraden, växthusgasomvandling till ekvivalenter enligt en modell från Environmental Protection Agency samt ytterligare liknande faktorer. Det finns även möjlighet för ägare av äldre Airstream att bidra till projektet.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.