Bild
Nästa artikel
KLUBBAR

AGDA bara för damer

Publicerad 24 maj 2016 (uppdaterad 24 maj 2016)
I helgen gick den första husbilsträffen för tjejer av stapeln. Träffen ordnades av den nybildade gruppen AGDA som bara är till för kvinnor och namnet är som du förstår valt med en smula ironi.
I helgen, 20-22 maj, gick Sveriges första husbilsträff för tjejer, AGDA-träffen, av stapeln på Sundsörns Camping utanför Mariestad. Mariestad är ju också utsedd till Sveriges husbilsvänligaste kommun 2016, därför blev det dubbelt lyckat med platsen för träffen.

Det kom 16 husbilar med 23 deltagare. Det var bara några få som kände varandra tidigare, resten hade aldrig träffats förut. Men det blev många vänskapsband knutna och tanken är att dessa AGDA-träffar ska fortsätta.  

Initiativet är taget av Inger Johannesson som fick idén efter att en kvinna skrev på Facebook om att hon och några väninnor skulle åka ut med husbilarna över helgen. Då tänkte Inger att det skulle vara jättekul med en husbilsträff enbart för kvinnor. Först och främst för att det har blivit så många husbilsägare överhuvudtaget de senaste åren men även för att det i ett parförhållande oftast är männen som kör och kvinnorna sitter bredvid. Inger tycker det är väldigt viktigt att båda parter kan köra husbilen utan problem, då det kan hända att ena parten blir sjuk och bilen bara måste förflyttas. Inger framhåller vidare att det är väldigt trevligt att kunna byta av varandra med körningen, speciellt på långresor.

Den här träffen har också till syfte att göra kvinnorna säkrare, att de känner de klarar av att köra husbilen själva och även se till att allt fungerar med gasol, el och andra praktiska saker.  

Namnet AGDA hittade Inger på, med tanken på det gamla uttrycket att "kärringar kör värre än höns". Den enda hönan jag kom på var Hönan Agda, med Cornelis Vreeswijk. Så det fick bli AGDA-träffen. Ett ganska lyckat namn, som också är väldigt fint. Och köra husbil, det kan kvinnor med bravur, skriver Inger!  

Trots regnet blev det en mycket lyckad träff skriver Inger till oss. Förutom att de fikade och åt tillsammans, hade de tipspromenad och quiz med priser, Linedance och smyckesvisning. Mycket skratt och humor blev det.  

På träffen skapades också en arbetsgrupp som ska sätta upp regler för gruppen. I fortsättningen kommer de att sätta det maximala antalet husbilar till 25 så det blir hanterbart när olika campingplatser besöks. Sedan är det fritt fram att fylla bilarna med så många kvinnliga vänner man vill. Men, som sagt, detta gäller endast kvinnor. Männen och barnen får snällt stanna hemma.   De kommer också att bedöma och poängsätta de campingar som besöks och lämna recensioner beroende på tillgänglighet, faciliteter och gästvänlighet enligt uppsatta krav och punkter. Poängsättningen sker, med häsyn till hönan Agda, självklart med ägg, upp till fem stycken.    AGDA-träffar kommer i första hand att förläggas till mellersta och södra Sverige, för att det inte ska bli alldeles för långa resvägar för helgträffar. Längre fram kan de dock tänka sig att utöka gruppen till hela Sverige.   

Det har redan kommit in förfrågningar från kvinnor som väldigt gärna vill ansluta sig till gruppen och Inger avslutar med orden.

- AGDA är nykläckt och har provat sina fjädrar. De håller, så nu kör vi =))

Inger når du på mail hemma@johannesson.one

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.