Nästa artikel
Adria Astella - en husvagn som sticker ut
ELMIA 2019

Adria Astella - en husvagn som sticker ut

Publicerad 12 september 2019 (uppdaterad 12 september 2019)
Är Adria Astella en lyxig husvagn eller en villavagn? Eftersom du kan dra den som en vanlig husvagn eller placera den som en villavagn och enkelt flytta den när det behövs kan det vara både och. Kolla in bilderna!
Den nya serien Astella från Adria är inte som alla andra husvagnar och den marknadsförs därefter. Här fokuserar Adria på att vagnen är just ett mellanting mellan en traditionell husvagn och villavagn, en lyxig dröm för den som vill ersätta fritidshuset med ett mobilt boende och ha en planlösning som mer efterliknar den vi har i ett vanligt hus. Serien består av tre versioner, de vi visar på bilderna är 704 HP samt 904 HP men det finns en tredje, 754 DP. Det är inte svårt att hålla med om att de skapat något som inget annat.

Designen kännetecknas av mjuka rena linjer utan onödiga detaljer och interiören av stor volym och praktisk enkelhet. Visserligen ska man inte fästa för stor vikt vid design för om sådant har vi alla olika preferenser men klart är att det är något som vi inte är alltför vana vid. Detaljer som dörrarna ser man inte på vanliga husvagnar och huruvida detta är något som kan användas på vanliga campingplatser kan diskuteras men vid fricamping vid en sjö kan de patenterade panoramadörrarna och fönstren definitivt ge ett nytt perspektiv på campinglivet.

704 HP har tillägget Scandinavian Edition och kostar i grundutförandet 659 900 kronor. Längden är precis under nio meter, 8 992 millimeter och modellen har ett integrerat AL-KO-chassi och karossen är av glasfiberarmerad plast. Bredden är 2 525 och höjden 2 600 men inga vikt- eller lastuppgifter är ännu offentliggjorda. 

Den vattenburna värmen sköts av en Aldepanna som även värmer upp golven. I köket hittar vi en trelågig spis, köksfläkt, ugn och ett 167 liter stort kylskåp. I ett pluspaket får man även en mikrovågsugn samt aluminiumfälgar till hjulen. Färskvattentanken rymmer 78 liter. Vagnen har fyra bäddar.

Vad vi hittills skrivit om 704 HP gäller även för 904 HP Scandinavian Edition med den skillnaden att vagnen är längre, 11 034 millimeter, och förstås något dyrare, 711 900 kronor.

Kolla in de båda bildspelen vi tog på mässan!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.