Nästa artikel
Acamp backas nu upp av ytterligare investerare
NYHETER

Acamp backas nu upp av ytterligare investerare

Publicerad 2 mars 2021 (uppdaterad 2 mars 2021)
Acamp är en tjänst som ska göra det enklare att annonsera, söka, boka och betala ställplats för husbil, campingfordon eller tält. Nu tar bolaget in ytterligare drygt 11 miljoner kronor i externt kapital för att snabbare utöka verksamheten.

I slutet av sommaren 2020 smyglanserade Acamp sin plattform för campare och husbilssemestrare. Tjänsten har skapats tillsammans med Levels Group som Venture partner och leverantör av digital utveckling. Acamp grundades av Öjje Holt och Paul Berggren för precis ett år sedan och planen är att bli den mest heltäckande guiden och marknadsplatsen för unika campingplatser i Europa med den tydliga och enkla visionen, att underlätta för markägare och andra intressenter att hyra ut ställplatser och för besökare, att hitta och använda dem. Parallellt med pandemiutbrottet i mars 2020, så tog man in en första såddfinansiering på 5 miljoner i samarbete med Levels som då också investerade i bolaget.

I syfte att fortsätta utveckla plattformen, skala upp teamet och intensifiera marknadsföringen inför säsongen 2021, har Acamp nyligen genomfört ytterligare en emissionsrunda – även den i samarbete med Levels. Det fanns ett stort intresse av att investera i Acamp som stängde emissionen precis innan jul. Totalt tillfördes bolaget drygt 11 miljoner i nytt eget kapital från såväl befintliga som nya investerare, däribland välkände entreprenören Saeid Esmaeilzadeh genom riskkapitalbolaget Centripetal och nu siktar Acamp mot att lansera en uppdaterad version av plattformen i april.

– Levels har hjälpt mig och Paul att realisera vår vision och skapa en fantastisk digital plattform och med ytterligare kapital ska vi nu vidareutveckla och finslipa den, baserat på feedback från våra användare. I den här rundan sökte vi efter en tydlig ankarinvesterare och vi är väldigt glada över att ha fått in Saeid och hans team. De har ett starkt track record och har bevisat sin förmåga att bygga nya innovativa bolag gång på gång, så det känns väldigt bra att de ansluter, säger Öjje Holt, grundare av Acamp, tillsammans med bolagets VD, Paul Berggren.

Idén till Acamp har fötts ur grundarna Öjje Holt och Paul Berggrens egna svårigheter att hitta bra ställplatser såväl i Sverige som runt om i Europa. Trots att det har varit lågsäsong för campare, i princip sedan Acamp lanserade plattformen, uppger de att intresset varit stort. Under pandemin har fler fått upp ögonen för att semestra på hemmaplan, naturnära aktiviteter och mer hållbara alternativ inom besöksnäringen och Öjje tror att utvecklingen kommer att vara bestående.

– För oss har pandemin varit på gott och ont – självklart vill vi att den ska ta slut, men situationen har också lett till en explosiv ökning av intresset för camping. I en husbil är det lätt att hålla avstånd och folk har upptäckt sina hemländer, liksom lokala och regionala pärlor att besöka och jag tror att kärleken består även efter pandemin. Jag har vänner som brukade fnysa åt min husbil, men som nu undrar var de kan få tag i en, avslutar Öjje med glimten i ögat.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.