Nästa artikel
150 husvagnar brinner upp varje år
NYHETER

150 husvagnar brinner upp varje år

Publicerad 25 juni 2014 (uppdaterad 25 juni 2014)
Nu när campingsäsongen kommit igång varnar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap oss för bränder i husbilar och husvagnar. Titta på denna video!

Varje år brinner omkring 150 husvagnar upp i Sverige. Brandförloppet är överraskande snabbt och en brandvarnare borde vara standard i alla mobila boenden. Det enda som gäller om det skulle börja brinna är att ta sig ut omgående, börja inte att irra runt efter någonting utom möjligen din brandsläckare!

Du kan tyvärr inte förlita dig på räddningstjänsten som inte har någon möjlighet att hinna fram innan det är för sent. En brandvarnare och en gasolvarnare är en bra investering som ger dig en tidig varning och en chans att stoppa branden i tid. Med en handbrandsläckare och en brandfilt får du goda möjligheter att ingripa i ett tidigt skede, oavsett om det är hos dig eller hos grannen det brinner.

Står tält och vagnar för tätt är risken stor att en brand sprider sig till grannarna. Därför är det viktigt att rekommenderade avståndet på fyra meter hålls. Placera husvagnens dragkrok ut mot vägen så att din vagn snabbt kan flyttas om det börjar brinna hos grannen.

Tänk även på hur du hanterar grill och eventuell värmare i förtältet.

Ta nu några minuter och titta på filmen innan du pinnar iväg och inhandlar en brandvarnare!

Läs mer här. Filmen hittar du här https://www.youtube.com/watch?v=YBuniDHaqnc#t=509

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.