Nästa artikel
Vi kikar in i nya Sun Living A 75 SL
ELMIA 2019

Vi kikar in i nya Sun Living A 75 SL

Publicerad 13 september 2019 (uppdaterad 13 september 2019)
Sun Living, som är en del av Adriakoncernen, lanserar den nya modellen A 75 SL. Med långbäddar och ett pris strax över 700 000 vill man locka köparna att kika in i bilen. Det har även vi gjort, kolla in bilderna!

Modellen tillverkas i Slovenien och ses som Adriakoncernens instegsfabrikat men detta ska inte ses som att kvalitén i något avseende brister.

A-serien är en alkovbil med två långbäddar i bak och fyra nedfällbara tvärplacerade sovplatser med måtten 210 x 150 centimeter i fram. Mellan långbäddarna med måtten 210 x 75  kan en mindre säng bäddas vilket gör att det enligt planskissen finns plats för totalt sju personer även om de valt att ange sex platser på sin informationsskylt på mässan. Även sittplatserna uppges till "upp till sju".

Som de flesta andra husbilar byggs den på Fiat Ducatos chassi som till 2020 får uppgraderade motorer för att möta de nya och hittills tuffaste emissionskraven. Utställningsbilen har en 2,3 liters dieselmotor på 140 hästkrafter, den motorversion som bedöms bli den mest använda av de totalt fyra som finns i Ducato och Sun Living går även att få med 160 hästkrafter.

Totalvikten anges till 3 500 alternativt 3 650 kilo, bredden till 2 320 millimeter och höjden till 3 090. Längden "är inte fastställd" men Sun Livings modellbeteckningar ger vid handen att den är 7,5 meter om än det kan skilja på millimetrarna.

Värmen i Scandinavian Edition, den version som är standrad i Sverige, har elektrisk golvvärme samt Truma combi 6 E och även den 85 liter stora gråvattentanken är uppvärmd. Det finns plats för två elvakilos gasflaskor.

Priserna börjar på 702 000 kronor.

Vi tog en rad bilder inne i bilen och de hittar du i bildspelet!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.