CMT i Stuttgart öppnade för pressen i dag och här ser du Hymers korta S500 på MB Sprinters chassi.

Nästa artikel
Smakprov från premiärdagen i Stuttgart
CMT2016

Smakprov från premiärdagen i Stuttgart

Publicerad 15 januari 2016 (uppdaterad 19 januari 2016)

CMT i Stuttgart öppnade för pressen i dag och här ser du Hymers korta S500 på MB Sprinters chassi.

I dag torsdag var det pressdag på CMT i Stuttgart där det visades nyheter som du kan läsa om i texten nedan och missa inte att kika på dem i vårt bildspel.
CMT-mässan i Stuttgart är världens största fritidsmässa och det märks när allt ska skummas av. Men för att börja någonstans bjuder vi på ett stort bildspel från pressdagen, officiellt öppnar mässan imorgon, och får återkomma med mer detaljerade uppgifter för respektive fordon. Här nedan ser du mycket kortfattat vad bildspelet visar.

Omedelbart efter det att vi kom in i stugvärmen på CMT i Stuttgart stötte vi på en intressant nyhet i form av korta, smala Hymer Van S500 som är en kort halvintegrerad modell på MB Sprinter, S500 är 5,65 m och S520 är 6,36 m lång. Båda är 2,22 m breda och måtten gör dem möjligen till världens minsta halvintegrerade husbilar på MB Sprinters chassi. S500 har tvärbäddar och S520 långbäddar.

En ny serie från tyska Eura-Mobil är Profila T och vi visar varianten med låga långbäddar och stor toa bak samt stor kyl och furuliknande möbeldesign som allt tillsammans säkert kan tilltala många svenska kunder. 

Tidigare presenterade Dethleffs sin serie trend i form av alkovserien A och halvintegrerade T. I Stuttgart premiärvisas I som är deras helintegrerade modeller av trendserien. Modellen i bildspelet är trend I 7057 med höj-/sänkbar queenbed (30cm) och en riktigt bred entrédörr på 70 cm. Vidare finns Isofix-fästen för barnstolar. Trendserien är fullbreda bilar som prismässigt är märkets instegsserie.

Adria Compact SLS visades som prototyp i Düsseldorf i höstas men här i Stuttgart visas nu den färdiga produktionsbilen. Tack vare slide-out baktill ryms långbäddar i en 6-metersbil. Sovrummet har även en annan trevlig detalj, fiberoptik som ger en stjärnhimmel i taket. När slide-outen fälls in lyfts rygg/överdelen samt fotdelen av sängarna. 
Garaget är smalt men ändå rymligt nog för en cykel då cykelställ på utsidan är uteslutet eftersom det blir svårt med kombinationen slide-out.

Al-Ko:s luftfjädring Air Premium x4 visades mycket pedagogiskt på en specialbyggd "mini-fiat".

Dethleffs zeltanhänger från 1965 är väl inte direkt någon nyhet men visst är den söt?

Carthago kommer med en smart innovation där ena långbädden kan dras ut och "in i duschkabinen" vilket ger möjligheten till två långa bäddar trots rymlig dusch och kort billängd totalt.

Det är detaljerna som gör det och Carthago testar även mottagandet av grillen på modellvarianten "Edition" med 21 kromfärgade pinnar istället för 13.

En billig husbil visades upp, 29.900 €

Nya Rapido 8066 dF får dubbelgolv som ger bra utrymmen till förvaring. Långbäddar bak med stora garderober under. Den nya indirekta belysningen ger myskänsla till Rapidos fina snickerier.

Nu är det bara att klicka igång bildspelet och få lite nyhetsglimtar!
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.