Nästa artikel
Programmet till Stora Nolia idag 3/8
MÄSSOR

Programmet till Stora Nolia idag 3/8

Publicerad 3 augusti 2015 (uppdaterad 3 augusti 2015)
Stora Nolia måndag 3 augusti är hunden, jaktens och fiskets dag med föreläsning av Robert Salomonsson. Det blir också framträdande av tv-aktuella Samuel Ljungblahd.

Förutom nyheterna bland husbilar och husvagnar och prylarna kring dessa så finns varje dag ett digert program. Till höger hittar du det vi hittills publicerat om 2016 års nyheter!

–Fantastiskt kul att få uppträda på Nolia. Både för att det är på hemmaplan, men också för att Nolia är en del av min uppväxt. Ren och skär glädje! säger tv-aktuella Samuel Ljungblahd inför sitt scenframträdande idag.

Intresset för jakt och fiske verkar tillta för varje år och därför finns i år en egen dag med denna inriktning. En av huvudpunkterna är Robert Salomonssons föreläsning. Han bor i byn Nynäs i Västerbottens inland, där han driver en jakt- och fiskecamp. Mest känd är ha kanske för sina föreläsningar och jaktfilmer under namnet Jakt för livet.

Han kommer att berätta om sin och sambon Natalie Jonssons jakt som en del av livet. Robert Salomonssons föreläsningar är uppskattade, något som kan bero på hans sätt att berätta.

– Jag försöker återge en så naturlig och ärlig bild av våra upplevelser som möjligt där jag bland annat pratar om rovdjursjakt, älgjakt och hundtränings utomlands. Frågorna var många under förra årets föreläsning på Stora Nolia i Piteå och han hoppas på många frågor även i år, säger han.

Hundar är fokus på hundscenen där man bland annat kan prova på rallylydnad och se en agilityuppvisning.

På campingscenen blir det bland annat familjeshow och figurballonger till alla barn.

Det blir också musik av världsklass då en av landets mest uppmärksammade artister, Samuel Ljungblahd från Umeå äntrar stora scenen 13.00. Genom sin insats under prinsbröllopet fick han enorm uppmärksamhet då han fick kungligheter från hela världen att stå upp och klappa händer. Han har haft ett digert program i höst med intervju i Go'morron Sverige i SVT torsdags och medverkan i Sommarkrysset i TV4 i lördags.

Program Måndag 3 augusti

Hundens, jaktens och fiskets dag

Stora Utescenen13.00 Samuel Ljungblahd med bandet Guns For Hire - en etablerad entertainer som gjort avtryck på gospelns hemmaplan ”over there” men också genom succéframträdanden i ”Så ska det låta”. Samuel släppte sin senaste skiva "The Psalmist" i april i år.

Konferencier Åsa Ivarsdotter

Hälso- & fritidsytan - hall 8

13.00 Funktionell träning med dagens workout - Prova på bänkpress, bicepstävling och Strongman tillsammans med Boxen Umeå.

Campingscenen - Campinggatan

13.00 Tygnummer från tak, med Wullger & Mimmi.

13.15 Däck och fälg, hur kul är det?

Däckteam informerar om betydelsen av att välja rätt däck och fälg till sina fordon.

14.00 Figurballonger till alla barn.

16.00 Familjeshow med Wullger & Mimmi - en show full av livsfarliga jongleringskonster och trolleritrick.


Dungen11.00–14.00 Gillar du att pyssla och snickra?

Välkommen till Pysselkojan och träffa pyssel-Jenny, känd från barn-TV. Här väntar massor av naturens skatter på att du ska förvandla dem till något fantastiskt.

Hundscenen i samarbete med Umeå Brukshundsklubb & SSRK

Umeå Brukshundklubb består av cirka 600 medlemmar, här får du möjlighet att utveckla din relation med din hund - vare sig du är ute efter sköna promenader i skogen tillsammans, en trogen vän i vardagen eller att tävla i hundsport. Umeå Brukshundsklubb är på plats på Stora Nolia för att ge dig som hundägare inspiration till ett roligare och aktivare hundägande. Under dagen kommer du få uppleva, prova och ställa frågor kring de olika hundsporterna. På plats finns även våra duktiga instruktörer och representanter från Umeå brukshundsklubb för att svara på era frågor!

11.00 Lydnadsuppvisning med prova på -Vad är en lydig hund? Brukshundsklubben visar upp smakprov från en lydnadstävling.

12.00 Rallylydnad med prova på -Rallylydnad, med fokus på hunden och människans samarbete. En hundsport som är lätt att komma igång med!

13.00 Agilityuppvisning med prova på -Agility en fartfylld hund sport

14.00 Brukarbete in action -Hundar som luktar högt och lågt - actionfyllt nosarbete

15.00 SSRK - specialklubben för spaniel- och retrieverraserna - Glada och lydiga apportörer visar hur jakthundar arbetar när de hämtar in vilt!

Konferensavdelningen - hall 1

14.00 Jakt med Robert Salomonsson - En föreläsning om rovdjursjakt med lös hund. Robert visar bilder och filmsekvenser från olika jakter samt pratar om sina förberedelser för att få en effektiv jakt.

Stora Nolia 2015

Lördag 1 augusti – söndag 9 augusti 10.00-17.00

Kvällsöppet onsdag 5 augusti 10.00–20.00

Plats: Umeå
Webb: www.nolia.se/stora

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.