Nästa artikel
Premiär för automatisk toatömning
MÄSSOR

Premiär för automatisk toatömning

Publicerad 11 september 2015 (uppdaterad 11 september 2015)
På Elmia är det nordisk premiär för toatömningsautomaten från nederländska Thetford. Roboten, som både tömmer och tvättar toatanken får testas gratis av alla campare på Elmia Husvagn Husbil.

– Vi tyckte att det var ett perfekt ställe att ha vår Norden-premiär på. Och intresset är stort, många är intresserade och vill se och prova hur den fungerar, säger Gerrie Kessels, teknisk koordinator på Thetford BV.

Tre minuter behöver toatömningsroboten för att göra sitt jobb. Skruva av locket på tanken, sätt in lock och tank i tvättstället så behöver du inte göra mer än att vänta efter det du stänkt robotens lucka.

– Vi vill ge våra kunder den komforten. Att tömma toatanken är ju inget trevligt jobb alltid, det är smutsigt och luktar. Vi vill att de ska kunna göra det här smidigt och hygieniskt, och har vi den servicen så vill också fler använda våra produkter, säger Gerrie Kessels.

Thetfords huvudprodukt är just toaletter och det är också därför de tagit steget vidare med toatömningsroboten, en uppfinning som de filat på i flera år. Men utöver det tillverkar de även kylskåp, dörrar och diskbänkar till campingbranschen

Demonstrationsexemplaret på Elmia Husvagn Husbil är Thetfords tolfte tillverkade maskin. Sedan förra året finns elva maskiner utplacerade på campingplatser runt om i Nederländerna. Thetford äger och servar själva sina maskiner, och av de runt tre euro som en tömningstvätt kostar får campingägaren också en liten peng.

– Tanken är att vi nu går vidare och expanderar till andra länder, som till exempel Tyskland, Frankrike och här i Norden, platser där det finns stora campingar eller uppställningsplatser, säger Gerrie Kessels.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.