Bild
Nästa artikel
STORA NOLIA

Polar nyheter 2019

Publicerad 5 augusti 2018 (uppdaterad 5 augusti 2018)
Nya planlösningar och nya funktioner är Polarvagnens huvudsakliga nyheter inför nästa år. Man uppmärksammar också sitt 55-årsjubileum med en ny modell.
Tre linjer, tusen livsstilar. Så benämner Polar sitt sortiment som nu finns i 40 planlösningar. Nya är 520 CTV och 560 CTV som har dubbelsängen på förtältssidan och hygienutrymmet på den andra. 650 TDS-BK har tvärställd dubbelsäng och våningssängar i samma avdelning. Ett upplägg som inte skådats innan. 730 BR får en dinett för barnen och 840 BR är en ny modell med en speciell barnkammarlösning.

Polars 590 Edition har blivit en lyckad satsning. Genom att några av de tillval som kan göras på övriga serier redan har förbestämts så blir priset lägre, trots att Edition-serien extrautrustats med bland annat stort kylskåp och CD/radio. Ny modell är Edition 680 CTX-BK som kompletterar den 590-modeller som redan finns.

2019 är året då Polar fyller 55 år. Detta uppmärksammas med modellen 590 CTH VK där VK står för vinkelkök. 590 CTH VK finns endast i det lyxigare Customized-utförandet men om modeller tas mot väl av marknaden kan den mycket väl bli en del av det ordinarie modellprogrammet.

Bland det tekniska så är styrsystemet Polar Connect en nyhet. Med en app i telefonen kan funktioner som värme, kylskåp och belysning fjärrstyras. En annan nyhet är att alla vagnar får uppvärmt avlopp som standard. Som tillval finns också kompressorkylskåp som alternativ till vanligt absorbtionsskåp.

Andra nyheter är en PAX-fläkt som finns i TR-modellerna, samt ett förbättrat golvvärmesystem. I Customized-serien är ovanskåpen i sittgrupp och sovrum glansiga. Om man vill kan man byta ut dem mot de ordinarie, matta luckorna.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.