Nästa artikel
Peugeot för offroad och äventyr
2020

Peugeot för offroad och äventyr

Publicerad 27 september 2019 (uppdaterad 27 september 2019)
Än är det inte slut på nyheter inför 2020 även om denna Peugeot Challenger är en konceptbil i äventyrsformat som byggs på en fyrhjulsdriven Boxer.

Det är alltid lite spännande när fabrikanterna tar fram konceptbilar, ett sätt att testa publikreaktioner och ibland hamnar de i produktion om intresset verkar stort nog. Nu är denna Peugeot Challenger som visas upp på en fransk mässa i Le Bourget inte ensam från tillverkaren, på Caravan Salon i Düsseldorf visade Peugeot upp Alpin Camper som byggs på Partner.

Namnet Challenger, utmanaren, appellerar till målgruppen, äventyrslystna som vill ut i naturen för att utöva olika sporter vilket syns tydligt i Peugeots bildkommunikation. Möjligen kan man även mena att man utmanar dagens användningsområden för husbilar genom fyrhjulsdriften från Dangel och offroad-däcken även om körning i naturen är reglerat. Det finns ju trots allt mängder med häftiga grusvägar som kan ta husbilisterna till annars svåråtkomliga resmål där de extra åtta led-strålkastarna kommer väl till pass, likväl som möjligheterna att få med både kanoten och cykeln. Även den speciella kromdekoren är tänkt att återspegla naturen på ett sätt som tidigare inte använts på en husbil.

Inuti denna bil för tre går det mesta i vitt, sportigt, funktionellt och utan krusiduller är ledorden. Peugeot lyfter även fram miljöaspekten där materialvalen sticker ut lite. Väggarna görs i Aragonit och golvet är helt och hållet av återanvänt material likväl som den plast som används på olika ställen.

Som de flesta andra plåtisar är även denna på sex meter och planlösningen följer i det stora hela standardlösningen med ett litet badrum, kök, sittgrupp för tre personer med expanderbart bord och längsvis placerade sängar i bak. Förvaringen är löst med överskåp.

Dieselmotorn följer standardkraven med euro6d-normen kombinerad med en sexväxlad manuell låda.

Kolla in bilderna!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.