Nästa artikel
Oktoberfest under mässan på Elmia
ELMIA 2019

Oktoberfest under mässan på Elmia

Publicerad 22 augusti 2019 (uppdaterad 28 augusti 2019)
Har du börjat nedräkningen till mässan på Elmia? Då ska du inte missa folkfesten som oktoberfesten innebär med tyskt öl i glassejdlar på Elmias mässcamping. Det blir så nära originalet man kan komma!
Elmia är, som många redan vet, betydligt mer än bara en mässa om fritidsfordon. Det är en folkfest som lockar tiotusentals husbils- och husvagnsfantaster. En plats för möten med vänner och trevliga aktiviteter på kvällstid. En del gillar stillheten i campingstolen utanför sitt fritidsfordon medan andra vill festa loss under till exempel oktoberfesten.

Det är Elmia som arrangerar en äkta Oktoberfest som tillsammans med det klassiska tyska bryggeriet Hofbräu München bjuder upp med äkta tysk öl i klirrande sejdlar vid långborden, umpa-umpa-musik, långdans på golvet likväl som den allsång som helst ska ske ståendes på borden och personal i dirndl och lederhosen! Partytältet har plats för 1 500 gäster, entrén är gratis för flerdagarsbesökare och förutom öl och musik dukas det upp med traditionell tysk festivalmat vilket betyder korv, sauerkraut och andra läckerheter. Som tidigare år räknar arrangörerna med att det blir höstens stora folkfest för hela Jönköping.

– Hofbräu är ett av Münchens äldsta och mest ansedda bryggerier. De kommer hit med sin egen öl och egna musiker, så det blir verkligen som på riktigt, sade Jörgen Nyström i ett pressmeddelande ett tidigare år.

Kanske blir det i år som tidigare år, att en och annan Jönköpingsbo upptäcker det fascinerande livet runt det mobila boendet. Tyvärr har ju inte alla hunnit besöka Oktoberfestivalen i München, något du inte heller ska missa om du har chansen men det kan du läsa mer om i den separata artikeln!

Torsdag-lördag, 19.00-23.00

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.