Nästa artikel
Oktoberfest på Elmia
ELMIA2014

Oktoberfest på Elmia

Publicerad 14 september 2014 (uppdaterad 14 september 2014)
Nog är det härligt att ha sitt mobila boende i närheten när årets stora umpa-umpa-fest går av stapeln. Vad det är? Tyskt öl i glassejdlar på Elmias mässcamping kan bara betyda en äkta Oktoberfest trots att det bara är september!

– Det blir höstens stora folkfest för hela Jönköping, säger Jörgen Nyström, projektledare på Elmia.

Nu låter det mer negativt än det behövt göra, någon höstkänsla var svårare att hitta där besökarna satt i sina campingstolar med en skön sensommarsol och härliga sommartemperaturer även om molnen drog ihop sig lite under lördagens mässtimmar. På kvällen drog det istället ihop sig till en äkta oktoberfest i ett stort partytält på Elmia med plats för 1 500 personer med personal i lederhosen, äkta tyska musikanter och inte minst äkta tysk mat som korv, sauerkraut och annan typisk festivalmat. Det är Elmia tillsammans med Hofbräu München och Sodexo som arrangerar en äkta Oktoberfest i dagarna två. 

Oktoberfesten kom till Elmia förra året och arrangören har helt enkelt flyttat denna mycket tyska tradition till mässan i Elmia. I Tyskland firar miljoner människor denna tradition där det äts och dricks tillsammans. Men på Elmia startar detta firande en dag i förväg eftersom det passar så bra ihop med årets stora mässa på Elmia. 

– Hofbräu är ett av Münchens äldsta och mest ansedda bryggerier. De kommer hit med sin egen öl och egna musiker, så det blir verkligen som på riktigt, säger Jörgen Nyström i ett pressmeddelande.

Att det är hög klass på arrangemanget upptäcktes redan förra året. Då arrangerades samma fest för alla campinggäster och det blev stor succé vilket födde en ny idé.
 
– Det var då tanken föddes om att låta hela Jönköping få uppleva samma festyra. Vi vill visa att Elmia inte bara är en mässarrangör, utan också en arena för alla Jönköpingsbor, slår pressmeddelandet fast.

Festligheterna startar på fredagen men det är på lördagen som det verkligen drar igång, samma dag som Oktoberfesten startar i Tyskland. Egna matarbussar kommer att gå från Jönköping och Huskvarna direkt upp till Elmia. 

– Det ska vara enkelt att komma till och från festen, dessutom tror vi att många kanske vill fortsätta festligheterna på stan senare. Oktoberfesten är ett av flera arrangemang vi kommer att göra för att få flera att upptäcka Elmia, säger Jörgen Nyström.

Kanske upptäckte en och annan Jönköpingsbo det fascinerande livet runt det mobila boendet på samma gång för trångt var det! Och det var garanterat festligt för alla som tog sig dit!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.