Nästa artikel
Ny Laika presenterad i Paris
PARIS2014

Ny Laika presenterad i Paris

Publicerad 24 september 2014 (uppdaterad 24 september 2014)
På mässan i Paris premiärvisade Laika en ny modell, Ecovip A-class 612, som de menar har en "typisk fransk utformning".

Ecovip 612 har en bakre dubbelsäng med elektrisk manövrering som standard. Detta gör det möjligt att justera höjden på sängen, helt enligt egna önkemål och sovdelen är dessutom ljus då det finns ett extra stort fönster. Det finns en stor garderob med klädhängare och ytterligare en garderob med hyllor.

Toalett och dusch finns i separata utrymmen för att, enligt Laika, få mer funktionell användning av ytan. Sovdelen och sittgruppen kan avskiljas med en skjutdörr.
 
Den yttre höjden på 299,5 cm ger en väl tilltagen inre ståhöjd på 205 cm vilket medger större överskåp än vanligt över det L-formade köket. Den inre bredden är 217 cm och den yttre 231. Köket är utrustat med två hoar samt ett 160-liters kylskåp med separat frys. Sittgruppen har fem sittplatser.

Totallängden på Ecovip är 6,99 meter och den byggs på Fiat Ducatos 35-chassi, 43-chassit som tillval. Detta möjliggör att fem personer, standardvis är den typgodkänd för fyra, kan färdas i bilen. Totalvikten är på 3,5 ton vilket i standardutförandet ger en lastvikt på 469 kilo. Som tillval finns totalvikter på 3650, 4250 samt 4400 kilo. Taket har en tjocklek på 40 mm, de två golven sammantagna 50 mm samt väggarna 35 mm.

Standardmotorn är på 2,3 liter och 130 hk men det finns möjlighet att välja 150 eller 180 hk. På chassisidan är ABS, EBD, ESP Traction+, Hill holder och Hill descent standard.

De uppvärmda färskvattentankarna är på 110 liter, det finns möjlighet till yterligare 67 liter som tillval, och gråvattentanken rymmer även den 110 liter. Kompletta tekniska data hittar du här där du även har planlösningen.

Ecovip 612 delar det mesta av utrustningen med övriga modeller i Ecovip A-Class-serien där Laika framhåller "ett modernt och sportigt" utseende, "högkvalitativa" material, variabla utrymmen i köket och många förrådsutrymmen genom dels de höga överskåpen samt hygienutrymmenas förrådsplatser. Laika framhåller vidare garagets stora dörrar.

Som vi nämnt i en tidigare artikel lanserar Laika begreppet "Laika, all-in(clusive)" där Laika framhåller "den rikliga standardutrustningen".

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.