Nästa artikel
Lyxplåtisar med två rum
2021

Lyxplåtisar med två rum

Publicerad 31 augusti 2020 (uppdaterad 31 augusti 2020)
Nya Malibu Van first class - two rooms är en plåtis i lyxklassen som presenteras till 2021. Den har långbäddar och toalettdörren kan stängas av framåt vilket delar bodelen i två rum.

Tyska husbilstillverkaren Carthago och deras syskonmärke Malibu presenterar en enkel men genial lösning för att få två rum i en liten plåtis. I nya Malibu Van 640 first class - two rooms används toadörren i öppet läge som en avgränsning framåt. Det betyder att man kan stå och byta om efter dusch utan att behöva dra för gardiner i vindrutan. Det är också en bra lösning om någon sover medan andra är vakna och äter frukost eller följer sena rapport på tv.

Malibu är sedan tidigare kända för sitt fina badrum där toaletten kan fällas undan och därmed ge plats för en stor duschkabin. Badrummet har också fått sig en översyn till 2021 med detaljförbättringar.

first class - two rooms har samtidigt fått kylskåpet förflyttat ned på golvet till köksmodulens gavel. Det ger dels en öppnare känsla när kylskåpet inte stänger av i mitten. Det gör också att kylen kan nås utifrån tack vare den dubbelhängda dörren.

Istället för kylskåp i ansiktshöjd har first class - two rooms fått mer förvaring invid sängen som passar för kläder och när man behöver fixa håret. Garderober ger god förvaring av kläder på galge. 

Totallängden är 6,36 meter och i hela bodelen finns gott om praktiska belysningspunkter och myshöjande indirekt belysning.

En annan nyhet (som också kan sägas ha två rum) är nya Malibu Van family-for-4 som tack vare popup-tak ger fyra bäddplatser. Popup-taket har egen belysning och uttag för USB samt öppningsbara sidor för utsikt och ventilation. Denna variant kan även fås med ett snyggt skyview-fönster längst fram i taket ovanför framstolarna.

Tre olika trädekorer finns för bodelen och Cherry Classic är en variant som ger hyllplan ovanför ryggstödet till baksätet istället för tv-stativ. Missa inte bildspelet här intill!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.