Nästa artikel
Jubilerande CMT slår upp portarna den 13:e
CMT2018

Jubilerande CMT slår upp portarna den 13:e

Publicerad 12 januari 2018 (uppdaterad 12 januari 2018)
I morgon slås portarna upp till femtioårsjubilerande fritidsmässan CMT i Stuttgart. 240 000 besökare väntas besöka den hittills största CMT med 120 000 kvadratmeter utställningsyta!
Det säljs fritidsfordon som aldrig förr i många europeiska länder och det sammanfaller dessutom med femtioårsjubileumet av den stora fritidsmässan CMT i Stuttgart. Att mässan dessutom är branschens stora kick-off inför säsongen 2018 borgar för en extra intressant mässa vilket mässans satsning visar på.

En total utställningsyta på 120 000 kvadratmeter där 2 000 utställare kommer att husera imponerar, frågan är om någon ens i teorin kommer att ha en möjlighet att se allt som visas upp.

Aldrig någonsin tidigare har CMT varit större och bara husvagnarna tar upp sex hallar på sammanlagt 10 000 kvadratmeter, större yta har de tidigare aldrig haft påstås det. Totalt kommer cirka tusen fritidsfordon att visas upp!

CMT kallas för fritidsmässa eftersom utställarna inte bara visar upp husbilar, husvagnar och campers, här finns även allt tänkbart när det gäller tillbehör och inspiration för vart du ska åka. Även ämnen som cykling, vandring och golf ända till kryssningar till havs finns med på denna megastora mässa som rankas som världens största i sin genre. Mässan själv använder reklamsloganen "en upptäcksresa till den vackraste tiden på året". 

Det är förstås en stor ära att bli partnerland i denna knivskarpa konkurrens om lockande resmål och i år är det Panama och för oss svenskar med mobila boenden mer lättillgängliga Ungern. Varför inte följa Donau och besöka fantastiskt vackra Budapest i ett östeuropa som utvecklas i rasande fart? Därutöver är italienska Trentino campingpartnerregion, även det en region med fantastisk natur belägen alldeles norr om välkända Gardasjön. Kanske även det kan kännas som ett lockande semesteralternativ där Gardasjön lockar med platser som Sirmione och Malcesine utöver partnerregionens undersköna natur på en armlängds avstånd från sjöns nordspets. Där tar man med fördel den gamla vägen mot Trento, åtminstone om man inte är rädd för smala och kurviga vägar, och får närmast en överdos av vacker italiensk natur.

Vi besöker förstås denna megamässa och kommer att rapportera om de nyheter som traditionellt visas upp. Kanske blir det några världspremiärer, kanske några extra intressanta tillbehör. Naturligtvis blir det även massor av speciella uppträdanden med folkdräkter, filmer och kulinariska läckerheter från världens alla hörn. Ett är dock säkert, mässledningen har säkert sett till att denna femtioårsjubilerande mässa blir något alldeles extra. Mässan pågår den 13-21 januari 2018.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.