Nästa artikel
Drömmen om en Golden Dream
ELMIA2017

Drömmen om en Golden Dream

Publicerad 8 september 2017 (uppdaterad 29 mars 2021)
Golden Dream är en husbil som byggs från grunden utifrån kundens önskemål. Chassival, materialval och utrustning är individuellt men bästa tänkbara. Prislappen blir också därefter. Kolla in bilderna!
Det är förstås stort och lyxigt som sig bör i en liner av den här kalibern. En ägare, Morgan Qvarfordt, hävdar i ett uttalande att det är utöver det brukliga i klassen trots att vi rör oss bland husbilarnas creme de la creme.

Morgan hymlar inte med att han är perfektionist. Utvändigt är husbilen skinande blank och innanför dörrarna är känslan att man kommer in i en husbil som precis har lämnat fabriken. Men så är det inte. Morgans 12 meter långa och fyra meter höga Golden Dream, byggd på ett 3-axlat Volvo FH12-chassi, levererades 2016. Bilen har tagit familjen runt på resor både i Sverige och Europa. Bilen som visades på Elmia är dock som synes byggd på Mercedes chassi.

– Det är ju en riktig lastbil med allt vad det innebär. Stark motor på 500 hästar, luftfjädring av bästa sort, dimensionerade bromsar och den styrbara boggien gör att den är väldigt smidig att köra, hävdar Morgan.

I husbilen saknas egentligen ingenting. Jämfört med en ”vanlig” husbil är det här något helt annat i fråga om materialval, utrustning och nish.

– Jag har haft fem husbilar genom åren och ett antal av de värsta och mest välutrustade. Men med tanke på vad jag har betalat så är jag besviken på vad jag fått. Det har varit mycket plast i inredningarna och ganska klena detaljer. Nu har jag en husbil i samma prisklass som tidigare, men kvalitetsmässigt är det här något helt annat. Nu är jag riktigt nöjd! 

Mats Svensson är VD för Golden Dream och beskriver planerna för den svenska marknaden.

– Min gissning är att vi inom några år kommer att ha en årsvolym på 15 enheter. Vi har under snart två års tid testat av marknaden och responsen har varit väldigt bra. Jag vågar påstå att alla som bekantat sig med Golden Dream ser och känner att det här är en helt ny nivå av husbilar, säger Mats Svensson och tillägger

– Starten för marknadsföringen och försäljningen sker i samband med Elmia Husvagn Husbil.

Golden Dream är ett separat varumärke som säljs av Hobby Fritid i Tenhult och vänder sig till kunder med höga krav på mobilt boende som inte är så känsliga för många siffror på prislappen.

Kolla in bilderna!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.