Nästa artikel
Dometic visar ny serie kylskåp
CS2018

Dometic visar ny serie kylskåp

Publicerad 7 september 2018 (uppdaterad 7 september 2018)
Att våra liv blir alltmer högteknologiska märks även på fritiden. Numera finns smarta kylskåp inte bara i moderna hem. Genom CI-bus-teknologi kan man nu få intelligenta kylskåp även i fritidsfordon.

Dometic menar att den nya 10-serien är oöverträffad i branschen och kommer med många innovativa funktioner och lösningar som styrs intuitivt. Beroende på modell styrs de med steglöst vred eller infälld kontrollpanel. Toppmodellerna har en TFT-skärm som visar de valda inställningarna eller aktuell energikälla som kan vara 12 volt, 230 volt eller gasol.

Temperaturen i kylskåp och köldfack styrs automatiskt av ett sensorsystem vilket är enkelt men framför allt energibespararande. Detta resulterar i att Dometic hävdar att Serie 10 har bäst prestanda i klassen, även i extrema omgivande temperaturer.

Ytterligare en speciell funktion är den dubbelhängda dörren. En patenterad lösning som gör att kylskåpet kan öppnas åt både vänster och höger utan att man behöver hänga om dörren. Designen är extra slimmad, något som är viktigt när varenda millimeter räknas. Frontpanelen kan anpassas så att den stämmer med övrig köksinredning. Låset har en dubbelfunktion håller dörren ordentligt stängd under hela resan.

Även interiört visar kylskåpen i Serie 10 upp en kreativ design. Här finns plats för vinflaskor och den nedre sektionen är anpassad för att hålla frukt och grönsaker fräscha och krispiga. Som tillbehör finns laddbart batteri som kan driva kylskåpet.

Dometics nya kylskåp med CI-bus-teknologi kommer inledningsvis endast att levereras till tillverkare av fritidsfordon. Modeller till eftermarknaden kommer att finnas hos återförsäljarna från 2019.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.