Nästa artikel
Årets Stora Nolia satsar på camping
MÄSSOR

Årets Stora Nolia satsar på camping

Publicerad 21 april 2015
Stora Nolia i Umeå kommer att ha en extra stor campingavdelning på mässan som hålls mellan den 1 och 9 augusti 2015

Campingdelen utvecklas på årets Stora Nolia då det lanseras en campinggata med egen scen där det erbjuds allt från föreläsningar, tävlingar, ansiktsmålning och jippon, till intressanta artistuppträdanden.

– Vi har deltagit i Stora Nolia som utställare under flera år och nu känns det spännande att för första gången vara med som samarbetspartner, säger Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.

Stora Nolia är en av norra Skandinavens största besöksmässor och inrymmer områden som i andra sammanhang skulle betraktas som en specialmässa. Ett sådant exempel är camping som under Stora Nolia samlar branschens aktörer i sådan omfattning att det blir en mässa i mässan. Bara Nordens största specialmässa, Elmia husvagn & husbil, är större.

– Av de mässor som finns i Sverige är Stora Nolia en av de två största och fortsätter växa. Det är en bra plats för oss att möta medlemmar, träffa branschfolk och visa vad vi står för. Vi värnar husbilsägares intressen och är en spelare att räkna med när det gäller debatt om bland annat regler kring husbilar. Därför är det viktigt att visa att vi finns, förklarar Leif Edström, ordförande i Husbilsklubben.

Klubben har funnits i snart nio år och har i dag nära 12 000 medlemmar. De finns på nätet och driver ett forum där användaren kan få tips om allt från de bästa parkeringarna i Europa till hur man löser problem man har med sin husbil.

– Ett exempel kan vara hur man hittar kylskåpssäkringarna i en speciell husbilsmodell, förklarar Leif Edström.

Han berättar att det under Stora Nolia kommer att bli allt från matnyttiga campingföreläsningar till tävlingar och aktiviteter som rör campingliv. Dessutom blir det en rad överraskningar som inte nämns i programmet.

– Det blir även musik i form av att artister som tar plats på campingscenen. En sak är säker, det kommer hända grejer! säger Leif Edström.

Nolia tycker att det är värdefullt att ha en samarbetspartner som har djup förankring i campingsverige.

– Genom samarbetet har vi möjlighet att få fler besökare och utställare till Stora Nolia.

De är fantastiska ambassadörer för oss, säger Jan-Olof Sandberg, programansvarig för Stora Nolia.

Eftersom Stora Nolia i år har ett särskilt familjefokus kommer området att vara extra barnvänligt med särskilda överraskningar och aktiviteter riktade till barn.

– Till sist får ni inte missa Hanz-Ingvarz från Bullmark, Umeås eget svar på Glada Hudik-gänget. Vi har också världskända Rednex som kommer att uppträda, avslutar Jan-Olof Sandberg.

Här hittar du Stora Nolias hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.