Bild
Nästa artikel
ELMIA 2013

Möt Gösta Josén och Tuula Hytönen

Publicerad 14 september 2013 (uppdaterad 17 september 2013)
Gösta och Tuula från Öje kom till Elmia på torsdagen och lördagen blir deras andra hela mässdag. De kör en KABE 740 LB som de haft i ett och ett halvt år efter att ha haft husvagn sedan 2002.

Det som avgjorde vårt val av husbil var att den här var vinterbonad, och eftersom vi använder vår husbil en stor del av året var det den viktigaste faktorn, berättar Gösta, när vi står utanför mässan på lördag morgon.

Visserligen gjorde det att vi fick lägga lite mer pengar men vi är väldigt nöjda med valet. Allra bäst hade nog varit att man hade haft tre bilar innan man köpte den första berättar de med glimten i ögat, för det är lätt att göra fel. Man köper gärna tillbehör utan att riktigt förstå om man har nytta av dessa eller inte så efter ett tag inser man att man ändå inte har allt man behöver men en del helt onyttiga saker i stället. Lite besvikna är de också på leveranskontrollen av husbilen, den kunde varit bättre menar de.

De berättar att de tycker de träffar fler människor med sin husbil än de gjorde när de hade husvagnen och det sociala livet är viktigt för dem och det har utvecklats till ett järngäng som ofta träffas på olika platser. Hela tiden vi står och pratar så hälsar folk som passerar på dem så någon brist på bekanta verkar det inte vara.

- Vi åkte på organiserad rundresa i Tyskland och det gav oss många nya vänner. Det är ett väldigt trevligt sätt att resa och något vi gärna rekomenderar trots att vi är vana att resa. För att åka med husbil ger en helt annan resekänsla än när vi har flugit någonstans, här upplever vi verkligen att vi kommit till ett nytt ställe när vi ser skillnaderna i naturen mellan olika platser. Den gemenskap som en sådan organiserad rundresa innebär ger dessutom en extra dimension till det hela.

Till Elmia kommer de för att kunna hålla sig uppdaterade om vad som händer när det gäller framför allt tillbehör även om de inte avser att köpa något. Tuula uppskattar även kringarrangemangen som dansen där orkestern spelade hennes favoritlåtar av Sven-Ingvars.

Gösta och Tuula reser annars själva och uppskattade verkligen den danska västkusten som gav dem många härliga minnen. Men de vill även tipsa om en trevlig ställplats vid Öjesjöns östra sida.

- Den ligger alldeles vid sjön och det är riktigt vackert där,berättar Tuula, men ofta är det så att platser så nära hemmet sällan besöks. Men för er som inte bor vid Öjesjön är det en riktigt pärla som ni inte skall missa.

Så skiljs vi och Gösta och Tuula vandrar iväg till deras andra mässdag i Elmias hallar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.