Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Sommaren som kom av sig

26 juni 2014

Foto: armemuseum.se från filmen Cooking history

Nu är det snart dags för en efterlysning. Jag saknar sommaren, den verkar alldeles ha försvunnit. Är det någon av er läsare som har sett till den?

Vanans makt är stor och efter en närmast snöfri vinter och mild, för att inte säga varm, vår är förväntningarna stora på en härlig sommar. Och så har meterologerna mage att hota med fortsatt normalt svenskt sommarväder i flera veckor till.

Så vi får väl ta på oss en tröja och möjligen en regnjacka och njuta av semesterledigheten ändå. Det finns trots allt mängder med aktiviteter som man kan ägna sig åt och att sura över vädret är inget som tillför något. Trots det sagda så har jag själv lust att ta fram värmaren igen för att åtminstone få upp temperaturen till tvåsiffriga värden. På plussidan skall det kanske tilläggas.

Det hjälper tydligen inte ens att bege sig till kontinenten. Är det någonstans det har regnat i år så är de väl på Balkan. Så vi kanske inte har det så illa ändå när vi kryper in i husbilens stugvärme, slår på tv:n och njuter av lite god mat. Och en sak är jag ganska säker på. När värmen väl kommer så kommer vi att klaga på den med. Och så kallar främlingar oss för landet lagom. Om de bara visste så fel de har.