Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Våren är här!

22 februari 2014

Det här var länge sedan

Det är så klart man är glad! Vårmässan hade besöksrekord, vårblommorna på väg upp i februari (!) och snart är jag i ett vårfint Tyskland. Vad mer kan man begära?

Enligt kalendern ska vi fortfarande ha flera veckors vinter och snöskrapande framför oss. Men så verkar det inte vara i år. Meteorologiskt har våren sedan länge anlänt till Skåne dit den inte normalt skall komma förrän den 22 februari och den har till och med tagit sig förbi och en bra bit norrut.

Här i Stockholm prunkar redan rabatterna av både snödroppar och vintergäck. Det är till och med så att någon enstaka tussilago och viol (!) har visat sig och då sägs det ju att våren har anlänt på riktigt, trots att vi borde ha fått vänta till den 16:e mars. Så mycket för den statistiken skulle man kunna säga. En och annan husbilsförare har också visat sig på vägarna vilket är ytterligare ett säkert vårtecken. Nu skulle det ju kunna vara någon vilsen vintercampare som inte riktigt hann med den försvinnande vintern, eller vad vi nu ska kalla den gångna årstiden i södra Sverige. Men glädjande nog, för en del, råder det ingen snöbrist från Dalarna och norrut så många har tagit tillfället i akt och besökt vintern. Mobila boenden är nuförtiden anpassade för sådana övningar trots att jag själv föredrar sommar och sol.

Så jag är inte den typen som klagar på den uteblivna vintern, tvärtom. Förberedelserna för vårturerna har kommit en bra bit på väg och en tur till Tyskland hägrar i helgen. Två veckor senare är det dags för Holland och jag hoppas att en och annan tulpan kan ha slagit ut och att den väntande husbilen kommer att erbjuda många glädjefulla mil. En ganska dum reflektion egentligen. Jag gillar ju att resa, jag gillar att våren har anlänt och jag gillar husbilen, det finns helt enkelt inget att oroa sig för. Tanken är att du ska få läsa lite om ett vårligt Holland så vi får hoppas på att vädergudarna står mig bi.

Nu är då frågan hur långt du själv kommit i förberedelserna för vårens premiärtur. Har du allt i ordning, luft i däcken och humöret på plats? Jag hoppas på det och att vi snart syns på någon naturskön plats efter vägarna! Väl mött och vänta inte för länge på att ta premiärturen!