Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Guldriket och Norrbotten

16 februari 2016
Vinterresan i Norrland fortsätter och nu har Husbil & Husvagns chefredaktör hälsat på i Skellefteå, Luleå, Boden och Kalix. I Norrbotten visade sig solen och snön från sin allra bästa sida.

Jag valde att köra E4 norrut med en avstickare till Kusmark nordväst om Skellefteå där Nordlunds Motor huserar i mitt i byn. Skellefteå tillhör ju Västerbotten och inte Norrbotten som de andra handlarna i denna bloggartikel. I Skellefteåområdet med dess inland bör turistvänliga besöksnätverket guldriket nämnas där man hittar massor av aktiviteter och sevärdheter, särskilt sommartid. Till exempel världens längsta linbana eller underjordskyrkan bland mycket annat.

Sedan går färden vidare mot Luleå där Granec huserar nästan mitt i centrum nere vid vattnet då de även säljer båtar. Närmare E4 förbi Luleå har Husvagnscenter och Husvagnsimport sina lokaler på industriområdet och Betongvägen. Från Luleå är det bara några mil till Boden där Bothnia Fritid håller till och slutligen besöktes även Norrkust Caravan i Kalix som precis skulle flytta till nya lokaler som du kan läsa om i en annan artikel.
Mer information om handlarna ovan hittar du i bildspelet här intill eller via denna länk.

Många av de handlare jag har besökt har det gemensamt att de funderar på att utöka/bygga ut/flytta och/eller anställa. Det verkar med andra ord som att affärerna går bra. En annan sak som många har gemensam är ett behov av tekniker/mekaniker. Det råder brist på det i hela landet och att hitta personer som behärskar skilda områden som el, snickerier, motorer och inredning är inte helt lätt.

Kanske vore det något för en driftig person att ordna en utbildning med låt säga 20 platser där ”Husbilstekniker” utbildas under ett år eller två. Arbetsmarknaden ser lovande ut oavsett bostadsort, så det borde inte vara så svårt att hitta sponsorer i form av företagen själva eller stat/kommun. 

För övrigt är min första etapp av vinterresan nu nästan över. Jag ska bara åka och parkera husbilen på säker plats för jag ska flyga t.o.r. till mässan i Kista innan jag återkommer till den rullande redaktionen om några dygn.

När mässan är över fortsätter min vinterresa. Ha en förträfflig dag och hoppas att vi ses på mässan! Vår monter hittar du alldeles vid rulltrapporna och entrén.
// Jimmie Öbom, chefredaktör