Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

En härlig kväll vid kartan

17 oktober 2013
Snöstorm, vindtjut i stugknuten och en värmande brasa som sprakar. Kanske en liten drink och ljus på bordet. Och så en karta där sommarens drömresa kan ritas in. Vad mer kan man begära?

Finns det något mer spännande så här års när väderleksrapporterna talar om en blandning av vinter och höst än att planera nästa sommars semester? Drömma om vackra platser som inte behöver ligga så långt bort men som ändå kan ge en exotisk känsla. Andra nöjer sig inte med det utan vill än längre, kanske till Sydeuropas värme i stället för snön och kylan här hemma medan några säkert skyr utlandet som pesten oavsett årstid.

Själv har jag älskat att resa runt i Europa sedan åtskilliga år och hittat otaliga udda platser runt om i Europa. Jag har säkert missat ännu fler så jag tar gärna emot tips på sådant som inte alla förväntas känna till.

Som du kanske märkt har jag försökt hjälpa dig på semestertraven med några spännande restips från i första hand Tyskland. Nej, det kommer inte att bli bara Tyskland. Inte alls. Det finns mycket intressant i Sverige också. Och i Europa i övrigt för den delen. Men eftersom jag vill få dig till att åka lite mer i Europa kommer du snart att förstå varför jag tjatar så mycket om Tyskland just nu. För oavsett vart du ska känns Tyskland som ett måste och jag kommer att knyta ihop säcken genom att ge dig några vägtips som jag hoppas du sent kommer att glömma. Lite senare kommer jag att ge dig tips från andra delar av Europa och förslag på vilka vägar som kan vara lämpliga för att ta sig till dessa platser. Dessutom kommer det att bli motsvarande restips även i Sverige. Lite hjälp på traven för dig som inte rest så mycket på det här sättet eller bara tycker att det är spännande att se vad jag föreslår. Kanske våga ta steget att åka iväg om du inte åkt runt på egen hand tidigare. För det finns väldigt mycket spännande att upptäcka!

Så häng med efterhand så kanske du får något att fundera på till nästa års semesterresa!

Jo just det. Om inte alltför lång tid som kommer vi att ändra utseende på sajten. Och då kommer det bli ännu lättare att följa med på semesterförslagen även om du redan nu kan hoppa mellan artiklarna genom att klicka på relaterad artikel. Så nu vet du att du har något mer än bara artiklarna att se fram emot!