Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Året är till ända men framtiden återstår

31 december 2015
Vad förändrade världen 2015? Knappast var det det du läst på vår hemsida men nog har det förgyllt livet? Det är i varje fall vad jag hoppas på.

Många av oss känner att ekorrhjulet snurrar allt fortare. Det är mycket som ska hinnas med och alla måsten står som spön i backen. Ingenting kan vara bättre än att ställa sig bredvid och bara vara. Åtminstone ibland. Ta sitt mobila boende och bara koppla av. En helg för vissa, En hel semester för andra. För vissa till och med att fly vintern till varmare breddgrader i en husbil. Med lite tur kanske hela vintern.

Jag njöt i fulla drag när jag läste om Freedom Travels häftiga resa runt om Europa. Ett helt år. Kan det bli mycket bättre? Nya platser. Nya upplevelser. Det är skillnad på ett liv och att leva. Att det finns få andra sätt som matchar det som ett mobilt boende möjliggör är vi nog rörande överens om. Men inte behöver man avstå bara för att det inte finns ett helt år till förfogande.

Även det lilla kan skapa stora upplevelser. Att upptäcka det fina i den närmaste omgivningen. Men visst kittlar det i min resenerv när jag hör andra berätta om någon häftig upplevelse. Men jag har inte en tanke på om det var långt bort. Inte det minsta. Men det nära är så tillgängligt. Om man bara tar steget.

Det är bara åtta veckor till marssolen börjar smälta snön. Dagsmeja. Till de första snödropparna visar sig i söderlägen. Inte många veckor till och vi kan njuta av blåsippor och solens värmande strålar i lägen i lä. För varje år som går blir det gångna året en allt mindre del av livet jag levt. Så det känns redan som våren står för dörren. Men blev det gångna året som jag ville?

Inte ofta kan man svara "ja" på en fråga av den typen. Livet rymmer nyanser som inte alltid är lätta att förklara för omgivningen, ömsom vin ömsom vatten är ett nog så gott uttryck. Men man ska inte gråta över spilld mjölk. Kavla istället upp ärmarna och gör drömmarna till verklighet av framtiden. Det är nämligen den som börjar nu.

Som redaktör för webbsidan handlar det också om ni som läsare har fått läsa det mest intressanta. Det mest läsvärda men vad är egentligen det? Inte heller det är lätt att svara på. Men jag uppfylls av glädje när jag ser att allt fler av er läser det jag skrivit. Oavsett om det är trista nyheter som får många av oss att osa av ilska eller något som fyller oss med glädje. Eller inspiration. Speciellt det sistnämda blir jag glad över om någon uppskattar.

Får jag respons på det skrivna, en kommentar, ett gilla, blir jag extra glad. Nästan vad som helst som visar att ni uppskattar livet. Det här årsskiftet är ni fler än femtio procent fler som läser mina ord jämfört med förra årsskiftet. Jag hoppas att jag kan förmedla inspiration. Glädje. Reslust. Gärna även att ta en bild då och då så ni inspirerar era vänner.

Ord betyder nämligen ingenting om de inte förmedlar livslust. Glädjen av att upptäcka. Uppleva.

Dagen idag är speciell, dagen igår kan du inte göra något åt. Dagen imorgon vet du inget om.

Våga ta steget in i det okända. Res ut och upplev. Kan jag förmedla den känslan till dig har du gjort min dag.

Ett riktigt gott nytt 2016 från er webbredaktör och resten av redaktionen!