Bild
Nästa artikel
Redaktionsbloggen

Äntligen dags för sommarens fröjder

19 juli 2014
Snart är det dags för nya vägar och husbilsäventyr. Just nu smider jag planer för vilka vägar jag ska köra i augusti och vilka platser som kan bli mina nya smultronställen.

Efter regn kommer sol och det snare har vi haft ett tag nu, åtminstone i Stockholmsområdet. Mitt efterhängsna regnmoln har gett sig av, paraplyet är undanstoppat men något semestrande har ännu inte hunnits med. Förmodligen kommer mitt efterhängsna moln tillbaka lagom tills jag och husbilen ska bege oss ut om sådär två veckor. Nej, jag önskar absolut inte att den sköna sommarvärmen skall omvandlas till regn, höstrusk och låga temperaturer men jag tillåter mig att vara sunt skeptisk. Sådant som många kallar pessimistiskt. Trots att jag föredrar solglasögonen före vindrutetorkarna.

Nu blir ju inte platserna jag besöker mindre intressanta om det nu kommer lite nederbörd men medan solen är på gott humör försöker jag få er andra att besöka de platser jag tidigare sett. Det finns ju så många platser som väntar på att besökas och efterhand har ju mina förslag på resmål blivit allt fler här på sajten. Det knepiga är snarast att få en rimlig geografisk spridning så att det finns något i varje väderstreck men det blir bättre i takt med att platserna blir fler.

Mitt stora dilemma just nu är att försöka tänka ut några nya fräscha vägar att berätta om, hitta platser jag ännu inte känner till och som dessutom kan få smultronställestatus. Något som i takt med mina allt fler gråa hår visar sig mindre lätt att få till. Men jag ser ändå med tillförsikt fram mot ställen som charmiga Röttle medeltidsby vilken förstås etsat sig fast även i ditt minne eftersom jag skrivit om den och andra platser runt Vättern. För när höstrusket väl kommer så grämer jag mig alltid över de platser jag inte besökte.

Men just i dessa semestertider finns det vissa saker som ändå känns viktiga att de fungerar och i år har det väl för många varit TV:n där fotbollen dominerat. Själv är jag befriad från sådana olater och har istället njutit av mina funderingar på vart jag ska. Om sådär en månad vet även du vart jag for.