Bild
Nästa artikel

Hembesök i amerikansk bjässe

21 juni 2016

Dubbla slide-outs på bilens vänstra sida ger imponerande innerutrymmen. Dessutom finns ännu en slide-out på höger sida.

Thor är lite av en budget-lyx-liner i USA och det finns både dyrare och större bilar men nog imponerar denna bjässe ändå. Särskilt invändigt...

Här kan man dansa line-dance och nästan hjula fram i korridoren. Nu är utskjuten utskjutna men även i hopfällt körläge går det bra att röra sig i denna RV. Hörnsoffan kan bäddas ut till en rymlig gästsäng eller så kan ryggstöd lutas och benstöd fällas ut när det blir dags för filmvisning.

Köksbänken har en utdragbar arbets- och förvaringsdel. Givetvis finns ugn, mikro, diskmaskin och fläkt.

Förutom den stora soffgruppen finns denna lilla dinette samt något som kan liknas vid ett arbetsskrivbord. Detta bord kan skjutas in helt eller dras ut helt och då ryms 4-5 sittande till bords.

Kyl och frys som är större än hemmavid och dessutom med inbyggd ismaskin. För att klara sig längre på rull finns både tvättmaskin och torktumlare.

Dubbelsängen omges av skåp och förvaringar även om väggen ser lite tom ut när slide-outen är utskjuten. Sovrummet och det stora badrummet längst bak kan stängas av mot kök/vardagsrum/förardel.

Badrummet har förutom en stor porslinstoalett även en duschkabin där man nästan ryms två personer.

Två personer kan åtminstone borsta tänderna samtidigt. Notera de klassiska metallkranarna.

Men se på tusan, är det inte ett tredje handfat här också! Hur många husbilar med gästtoalett har du sett? Den här är placerad längre fram i husbilen intill kök och vardagsrum och kan därmed användas av gäster när skjutdörren mot stora sovrummet/badrummet är stängd.

Förarmiljön är en dröm med sin uppsjö av knappar och reglage. Till det en luftdämpad förarstol och fjäderlätt servostyrning (antagligen).

Lysknappar och styrningar av fotsteg vid entrédörren.

Manöverpanel och reglage för vattenpump, värme, el och husbilens tre slide-outs.

Utsikt framåt mot den större tv:n på 55 tum. En till på 32 tum finns i sovrummet och den tredje är på 40 tum och sitter i en lastlucka på utsidan. Under tv:n på bilden finns en elektrisk braskamin för stämningsfulla kvällar på prärien. Ljudanläggningen med en uppsjö högtalare kommer från JBL.

Planlösningen på Thor Motor Coach 45AT Tuscany Class A Diesel Motorhome. Motorn är en Cummins ISL på 8,9 liter och 450 hästar medan chassit är en Freightliner XCR.

Intill föregående bjässe stod denna lilla Itasca Reyo som nästan ser europeisk ut i jämförelse. Den byggs på Mercedes Sprinter av välkända Winnebago. Notera att den också har slide-out, om än lite mindre i omfånget.