Generöst med utrymme på de stora ytorna. De flesta, om inte alla, platser har havsutsikt.
Liam och Leon är inte rädda för att hoppa över repet. Repet avgränsar campingområdet från den egna stranden.
Många gäster kommer från andra länder, här är det Annemieke, Mara, Nienke och Jan från Holland som åkt husbil i Sverige i tre veckor. Very nice camping! Här är så tyst och man bor nära vattnet.
Stadig stege att hålla sig i och under vattnet väntar en långgrund botten.
Liam och Nina spelar en runda på campingens minigolfbana.
Servicehusen är enkla men att duscha kostar 5 kr. "Det var så många stugägare som kom och duschade så vi var tvungna att införa en duschavgift."
Stämningen är hjärtlig bland de familjer som står för skötsel och drift. Det är väldigt mycket skratt och skoj. Här är det Arvid som får sig en "utskällning" för att han är sen till fotograferingen. Arvid tar det lugnt för stress är inget som existerar på Björkenäs.
Det är ca 17 familjer som delar på driften och här är stora delar av dem, dock inte alla.
Den som står i receptionen får ofta träna på skolengelskan då det är många utländska turister som letar sig till Björkenäs.
Damerna spanar in Karl-Erik Persson som kommer farande på trädgårdstraktorn. Sopor skall hämtas!
Denna Chihuahua har mycket imponerande röstresurser, basröst nästan som en schäfer och tror sig också vara en sådan. Bra husvagnsvakt med andra ord!
Roy Johansson, i mitten, har bott på Björkenäs sedan 1981 med några års uppehåll. Arvid och Anita Mattisson hör också till de som bott längst på campingen.
Bilden ljuger, det är inget midsommarfirande. Stången står kvar på dansbanan fram till nästa år. Dansbanan byggdes för övrigt 1994 men långt tidigare än så dansades det där campingen nu står. Festplatsen Lanternan hade dansbana, minigolf och massor av besökare på 60-talet. Campingen ordnar i dag visaftnar och en del danser på banan.
Året för löpsedeln är 1992 och Björkenäs campingförening har precis bildats. Säsongscamparna tog över campingen och drev den vidare ideellt och arrenderar marken av tidigare ägaren.
Campingen öppnade 1958 och året därpå öppnade festplatsen Lanternan där klackarna slogs i taket i många år. Nu är Lanternan borta men när det var danstider var varenda gräsyta belamrad av bilar och folk kom med fickorna fulla av termosar och pluntor.
Det bjuds till hästskokastning på kvällen, detta är en mycket populär sysselsättning på campingen.
Det ska höras en tydlig "KLANG" från stolpen och bäst är om skon därefter omsluter pinnen = 20 p.
En av mästarkastarna på Björkenäs är Anita som här visar hur en 20-poängare ser ut.
Hästskokastning är en synnerligen trevlig idrott där alla kan vara med. Till och med en helt otränad redaktör. Kastresultatet var dock inget att skryta med utan jag fick se mig slagen av mer erfarna deltagare...
När klangen från hästskon ljuder över campingen strömmar publiken till läktaren.
Det blir en hel del skratt och en burk "sportdryck" kan i vissa fall bättra på svingen, varje poäng förs noga ned i protokoll.
Roy tar igen sig på bänken efter ett bra kast. En omgång med fem skor har kastats, fyra omgångar återstår innan resultatet räknas ihop.
Skon måste landa inom den meterstora rutan i mattan för att ge 7 poäng. Landar den utanför blir det 3 poäng. Nuddar den träväggarna ger kastet inga poäng alls.
Solen sänker sig och Arvid väger hästskon på sina tre fingrar innan han med stor koncentration svingar. Ofta blir det en kamp mellan honom och hustrun Anita som båda är duktiga kastare.
Reglerna för banhästskokastning sitter på väggen. En gång har en europamästare kastat sina skor på Björkenäs camping. Hästskorna är specialtillverkade, förr gjordes de i Polen men många använder i dag svensktillverkade kastskor som sägs ha högre kvalitet.
En trevlig camping med ett gäng mycket trevliga campingvärdar!
Dagens campingvärd Bertil står redo att ta emot i luckan. Välkommen!