Bild
Nästa artikel

BILDSPEL: Rendsburg i norra Tyskland

13 juni 2016

Ett antal elstolpar med myntinkast för 50-centsmynt finns inom räckhåll från de flesta platserna. Ibland krävs långa elkablar beroende på vilken plats man står på.

Ställplatsen grundades 2004 vilket minnesstenen vittnar om vid infarten. Wohnmobilhafen am Stadtsee drivs av den lokala diakoniföreningen i Rendsburg.

Även om det handlar om turism sedan 2004 så har man inte gjort sig besväret att skriva på andra språk än tyska. De som inte har skoltyskan med sig kan dock använda translate.google.com i sin smartphone som hjälp.

Tömningsstation för gråvatten i marken och latrin i luckan invid automaten.

Fågeldammen intill ställplatsen ger en hel del fågelkvitter men annars är det tyst och lugnt på området trots det centrala läget. Inget som helst trafikbuller som stör.

Fotografen är ingen fågelexpert men så mycket vet han att detta inte är en eider utan snarare en duva. I övrigt kom ett andpar fram till husbilsdörren och tiggde nybakat bröd.

Invid ställplatsen finns ett kafé med enklare förtäring mellan klockan 8-13 och ett stenkast längre bort finns ett bad med bassänger både inomhus och utomhus samt 10-meters hopptorn.

Återvinningsstationen på ställplatsen är av det imponerande slaget vad gäller ordning och reda.

Cirka 40 husbilsplatser finns att tillgå och underlaget är grus.