Nästa artikel
Middagstips: Grillat Indian Style!
Recept

Middagstips: Grillat Indian Style!

Publicerad 28 augusti 2022
Hur många gånger har man inte stått där och kikat efter vad grannen grillar för gott? Nu är det din tur att få hela grannskapet att samlas kring din grill med gyllengula och makalöst goda indiska kycklingspett!

Couscoussallad

4 personer

  • 4 dl couscous, grynblandning eller ris
  • 250 g frysta, tinade sojabönor
  • 1/2 grillad röd paprika
  • 1 grillad fänkål i skivor på längden  
  • 1/2 dl god olivolja
  • Finrivet skal och saft av en lime
  • Ett par nävar färsk grovt hackad babyspenat
  • 2 msk finhackad färsk mynta
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här:
Koka couscousen/gryn/ris enligt anvisning på förpackningen. (Jag använde en couscousblandning med bland annat röda linser och solrosfrö). 

Låt rinna av och låt svalna. Dela paprikan och fänkålen (salta och peppra) och lägg på grillen tills de får färg, skär dem därefter i mindre bitar som passar i din couscoussallad.

Blanda sedan alla ingredienser till couscoussalladen och smaka av med salt och peppar. Supergott till allt grillat!


 

Myntaraita

4 personer

  • 4 dl matyoghurt (10 %)
  • 1/2-1 dl finstrimlad färsk mynta
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 tsk honung
  • Salt (ca 2 krm) och svartpeppar
  • Några droppar god olivolja

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser till raitan. Krydda med salt och svartpeppar.

Gör den gärna dagen innan så att raitan smakar ordentligt av mynta.

Garnera med färskt myntablad och några droppar riktigt god olivolja.


 

Grillade indiska kycklingspett

4 personer

  • 3 dl naturell yoghurt (3 %)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk salt
  • 800 g färsk kycklinglårfilé
  • 4 eller 8 grillpinnar
  • Färsk koriander

Gör så här:
Rör ihop yoghurt med alla torkade kryddor, pressad vitlök samt salt.

Dela kycklingen i önskvärda bitar för spett och lägg den därefter i dubbla plastpåsar eller i bunke (med lock) och häll i yoghurtmarinaden.

Se till att marinaden täcker köttet runt om och låt sedan stå och dra i kylen mellan 12–36 timmar.

Trä upp på spett och grilla spetten runt om tills de är genomstekta (cirka 10– 15 minuter beroende på hur stora bitar du delat kycklingen i). Kycklingen kan fastna lite på gallret men släpper av sig själv när du vänder dem.

Låt spetten vila minst tio minuter och servera spetten med couscoussalladen och raita (garnera gärna med färsk koriander), spännande och mycket smakrikt!


 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.